Stage begeleiding
home
      

Stagebegeleiding

Individuele begeleiding 

Als stagiaire word je begeleid door een bevoegde beroepskracht. Gemiddeld een keer in de twee weken voer je een begeleidingsgesprek. Jouw praktijkbegeleider is verantwoordelijk en aanspreekpunt voor de opleiding. Volgens de afspraken met de opleiding is er twee tot drie keer per jaar tussen jou, de praktijkbegeleider en de opleiding een gesprek om te evalueren, af te stemmen en vervolgafspraken te maken.
De stagebegeleider werkt onder verantwoordelijkheid van de leidinggevende van de betreffende afdeling.

Stagebijeenkomsten

Stagiaires krijgen zes gezamenlijke stagebijeenkomsten (dagdeel) gecombineerd met trainigsonderdelen. Hierin komen de algemene beleidsuitgangspunten van Parlan aan de orde, is er ruimte voor reflectie en informatie-uitwisseling. Soms nodigen we gastsprekers uit.
In de trainingsonderdelen komen de methodieken die Parlan gebruikt aan de orde, zoals competentievergrotend werken en systeem gericht werken. Door te stoeien met belangrijke thema’s binnen Parlan wordt er geproefd aan de praktijk van de Jeugd & Opvoedhulp.
Een dag is een stagebijeenkomst extern in Amsterdam waaronder een bezoek aan de rechtbank en informatie over organisaties in de jeugdzorg.
Stagebijeenkomsten en trainingsonderdelen én individuele begeleidingsgesprekken vallen binnen de stage-uren en zijn dus verplicht.

Stagiaires van Transferium (Jeugdzorgplus) krijgen een extra bijeenkomst van 2 dagen fysieke begrenzing en een open boek tentamen over jeugdrecht. Een uitnodiging hiervoor ontvang je via de trainer van Transferium.

Stagebijeenkomsten en individuele begeleidingsgesprekken vallen binnen de stage-uren en zijn dus verplicht.

Je krijgt een uitnodiging voor de stagebijeenkomsten en trainingsonderdelen met data en locaties. Tegelijk ontvang je de informatiemap zodat je je tevoren op de bijeenkomsten kunt voorbereiden.
Als er tussentijdse veranderingen zijn, kun je die lezen op de teamsite op het intranet.

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk