Pleeggezin voor Axel (3) en Jack (5)
home
      

Pleeggezin voor Axel (3) en Jack (5)

Omgeving Kop van Noord-Hollland, liefst in omgeving Julianadorp of Schagen

Voltijd

 

Voor de twee broertjes Axel (3) en Jack (5) zijn wij op zoek naar een plek waar zij verder groot kunnen groeien. Zij wonen nu samen op een tijdelijke plek. Axel en Jack hebben contact met zowel hun moeders als hun vader, het is daarom belangrijk dat het nieuwe pleeggezin regelmatig contact onderhoudt met beide ouders.
 
Axel en Jack hebben traumatische ervaringen, waardoor met name Jack trauma gerelateerd gedrag laat zien.  Zodra de jongens zich ergens veilig gaan voelen wordt verwacht dat dit gedrag in mate en frequentie zal toenemen. Wij begeleiden het nieuwe pleeggezin bij het traumasensitief opvoeden middels intensieve begeleiding en een Traumatraining.
 

De tijdelijke pleegouders over Jack (5)

Jack is hier naar een nieuwe school gegaan. Hij doet de kleuterklas dit jaar over want hij loopt wat achter in zijn woordenschat maar juf is heel tevreden. Hij heeft nieuwe vriendjes gemaakt waar hij regelmatig mee speelt. Soms heeft hij hulp nodig om zichzelf te vermaken, maar het gaat steeds beter. Hij speelt af en toe in zijn slaapkamer met zijn lego en vindt het ook leuk om dingen te bouwen met bijvoorbeeld Clicks. Samen spelen, daar houdt Jack van: memory en kroko loko. En natuurlijk wil hij dan graag winnen! 
 

De tijdelijke pleegouders over Axel (3)

Axel is een gezellige kletskous waardoor zijn taalontwikkeling heel snel gaat. Hij kan goed zelfstandig spelen en houdt ervan om aan tafel naast je te zitten, te spelen en te kletsen. Hij houdt ook van spelletjes doen, en een potje memory kan hij al. Hij is nog niet zindelijk maar we zijn hier wel druk mee bezig. De laatste tijd geeft hij ook soms zelf aan dat hij moet dus het gaat de goede kant op. Hij kan goed zelfstandig eten, vindt veel lekker. Hij wil af en toe nog wel eens proberen om z'n groentes niet te eten maar als je er geen strijd van maakt, dan eet hij uiteindelijk vanzelf z'n bordje leeg. Als hij aangesproken wordt op gedrag en het er niet mee eens is, kan hij soms fysiek reageren.
 
Een kinderrijke buurt zou fijn zijn. Beiden jongens houden van buiten spelen. Jack op zijn fiets en Axel op zijn loopfietsje. Jack heeft nog wat coaching nodig want hij let op alles, behalve de weg :) en Axel is toe aan zijn eerste 'echte' fiets.
 
Binnen zoeken de jongens elkaar vaak op om met elkaar te spelen. Ze spelen vrij gelijkwaardig aan elkaar. Axel is wat dominanter. Het zijn echte jongens en zo spelen ze ook: beetje hardhandig, soms druk en wild. Er ontstaat dan ook wel wat strijd. Soms kun je ze dat beter samen op laten lossen, als het fysiek wordt dan halen we ze wel even uit elkaar. Jack kan in samenspel heel erg boos worden, hij is dan wat moeilijker aan te spreken en kan met spullen gooien of met deuren slaan.
 
Van het nieuwe pleeggezin verwachten wij voorspelbaarheid, stabiliteit en veel geduld. De jongens hebben het nodig om in hun emoties een opvoeder te hebben die naast hen staat, rustig blijft en samen deze emoties reguleert. 
 
We gunnen deze jongens een warm, nieuw thuis want dat verdienen ze!
 
Het interview in het Noordhollands Dagblad, lees het hier

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk