Blog gezinshuisouder over corona
home

Deze pagina delen

Henny is al 10 jaar gezinshuisouder. Daarnaast is ze ook pleegouder. Ze schrijft over haar gezinshuis in een blog. Allerlei onderwerpen komen aan de orde.

Meer weten over gezinshuizen? Ga naar www.gezinshuizenparlan.nl 
 

      

Blog Henny

Ineens is het er; Corona!

Het zorgt ervoor dat we beperkingen opgelegd krijgen: niet naar school, niet voetballen, niet naar de bios of chillen met een groep vrienden.

Hoewel de jongeren eerst sceptisch zijn - het zal zo'n vaart niet lopen - wordt het hen toch snel duidelijk dat het impact heeft op hun leven.

Wat betekent corona voor ons gezinshuis?

Niet naar school wordt automatisch omgezet naar 'vakantie'. Althans, wat de jongeren betreft. De smartphones maken overuren, levels van digitale spelletjes drastisch verhoogd en bedtijden zo veel mogelijk genegeerd. Toch balen ze ervan dat ze hun vrijheid moeten inleveren en dat er zoveel onzekerheid is.

De online schoollessen geven gelukkig weer wat regelmaat. Boven verwachting gaat iedereen enthousiast aan de slag en maken ze keurig hun huiswerk.

Ze zijn zelfs blij dat ze uiteindelijk weer naar school mogen.

Helaas gaat corona ook onze deur niet voorbij. Vier jongeren, mijn partner en ik zijn positief getest. De jongeren hebben godzijdank milde klachten, bij mij en mijn partner slaat de corona flink om zich heen. Wekenlang een 3 - dubbele griep voor ons gevoel en een ziekenhuisopname voor mijn partner. 

Ik neem mijn petje af voor alle jongeren, wat hebben ze ons goed geholpen. Boodschappen doen, helpen met het huishouden, koken en de hond uitlaten. Ze hebben al zoveel moeten inleveren afgelopen jaar en toch zijn ze nog in staat geweest om ons zorg te geven. Ik ben supertrots!

Laten we hopen op een onbeperkte en gezonde toekomst, maar in deze omstandigheden geldt: met z'n allen gaan we ervoor!

Henny, 
Blog 1, 2021


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk