Blog gezinshuisouder over corona
home

Deze pagina delen

Henny is al 10 jaar gezinshuisouder. Daarnaast is ze ook pleegouder. Ze schrijft over haar gezinshuis in een blog. Allerlei onderwerpen komen aan de orde.

Meer weten over gezinshuizen? Ga naar www.gezinshuizenparlan.nl 
 

      

Blog Henny

Kanker 

Afgelopen mei werd mij verteld dat ik borstkanker heb. Ontdekt bij het bevolkingsonderzoek. Zelf heb ik niets gevoeld, geen knobbeltje. Helemaal niets. En toch is het er. In vaktermen noemt de arts het een  'hoormoongevoelig mammacaricinoom'. Het nare ding is 2 cm. Het liefst lig ik diezelfde dag nog op de operatietafel. Snijd het er maar uit. Het moet uit mijn lichaam, weg met dat ding. Maar zo snel gaat het niet natuurlijk. Na allerlei onderzoeken, mammografieën, scans en injecties volgt de operatie snel. Op 9 juni lig ik op de operatietafel en mag ik afscheid nemen van dat ding. Ik ben opgelucht. 
 
Hoewel kinderen kanker vaak associeren met de dood, heb ik de kinderen in mijn gezinshuis uit kunnen leggen dat dit niet altijd het geval is. Mijn overlevingskans is groot, nabehandelingen moeten ervoor zorgen dat de kankercellen geen kans meer krijgen. Ik heb er vertrouwen in. Paniek heb ik nooit ervaren. Het is een onderdeel van het leven; het kan immers iedereen overkomen. Dus ook nu in ons gezinshuis.
 
Ik vind het fijn om alle kinderen om mij heen te hebben en er geen dagelijks gesprek van te maken. Natuurlijk kunnen ze altijd vragen stellen en dat gebeurt ook. Doordat de kinderen zichzelf nog steeds zo gedragen zoals ze altijd doen, weet ik dat het goed is.  Hierdoor wordt mijn strijd ook een beetje door hen gedragen. Dat geeft enorm veel positiviteit!
 
Henny

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk