Gezinshuisouder. Een luisterend (honden) oor
home

Deze pagina delen

      

Blog 2 van Henny, gezinshuisouder

Een luisterend (honden) oor

Ruim 2 jaar geleden hebben wij de kinderen ongelofelijk blij gemaakt met een nieuwe bewoner. Een prachtige pup werd met veel knuffelen en aaien verwelkomd door de kinderen. Helaas is de hond slechts 1,5 jaar geworden. Hij werd aangereden door een auto. Tot groot verdriet en even groot gemis.

Wat nu? Eerst het verdriet maar verwerken en dan nadenken of er weer een hond bij ons komt wonen. Het nadenken duurde nauwelijks 2 maanden totdat we besluiten weer een pup te verwelkomen.

De kinderen zijn door het dolle heen en zijn al druk bezig een naam te verzinnen. Het jongste kind zegt een hond te willen van hetzelfde merk, van ‘ras’ heeft hij nooit gehoord.

Dan is de dag aangebroken, Lody, een Mechelse herder van 4 maanden, komt parmantig binnen lopen. De ohhhh’s en de ahhhh’s klinken door de kamer. Natuurlijk wordt er weer uitgebreid geknuffeld. Een van de kinderen is supertrots dat Lody ook nog eens naar hem vernoemd is.

Niet voor niets hebben wij deze keuze gemaakt. Buiten het feit dat wij dierenvrienden zijn, is de hond een grote steun voor de kinderen.

Zoals een van de kinderen ooit zei: "Ik vind een hond liever dan sommige grote mensen. Een hond wordt nooit boos op mij.” En dat klopt: een hond geeft geen oordeel, bemoeit zich niet overal mee, brengt geen vervelende boodschappen, is er altijd voor je, is blij, troost je als je verdrietig bent, biedt altijd een luisterend oor en geeft je onvoorwaardelijke liefde.

We zijn ontzettend blij met onze nieuwe collega die voor extra zorgzame ondersteuning zorgt.


Indien de mensen er maar in slaagden
elkaar te beminnen als honden,
de wereld zou een paradijs zijn.

James Douglas

Henny

 

Terug naar de pagina over gezinshuizen 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk