Henny is gezinshuisouder: Daar doe je het voor!
home

Deze pagina delen

      

Blog 1 van Henny, gezinshuisouder

Daar doe je het voor!

In de 4 jaar dat ik gezinshuisouder ben, heb ik een aantal kinderen in mijn gezinshuis gehad. Leuke kinderen! Maar ja, ik vind kinderen altijd leuk. Hen achter het behang plakken wil ik ook weleens, maar kinderen zijn zulke mooie wezentjes. Daar doe je het voor!

Soms weet je het even niet meer. Als je kind alle kanten op rent bijvoorbeeld, behalve de goede. Als de andere kinderen trefzeker op jouw onzekerheid reageren, lijkt de hectiek nog groter. Dan krijg ik door de steun van mijn gezinswerker en gedragswetenschapper weer een verse blik op de situatie. En zeg ik: “Ik vind kinderen zó leuk.” Daar doe je het voor!

Teleurstellingen krijgen kinderen helaas ook te verduren. Mama heeft geen geld om je te bezoeken, papa is druk met zijn werk. Mama komt niet opdagen. Papa belt af, omdat hij het niet eens is met de voogd. Triest. Maar als ik zie dat ze zich bij ons veilig voelen, dan denk ik:
Daar doe je het voor!

Neem nou de plaatsing van onze Leroy:
Na twee mislukte pleeggezinplaatsingen, kwam hij bij ons wonen. Natuurlijk vindt een kind weer een nieuwe plek vervelend. Je wilt alleen maar terug naar waar je vandaan kwam, ook al weet je dat het niet kan. Hoezo aanpassen en veilig voelen?
Maar het wonder geschiedde. Geleidelijk ging Leroy zich uitten en namen zijn gedragsproblemen af. Wij begrepen Leroy steeds beter. Papa werkte mee met een omgangsregeling en er ontstond een mooi contact.

Leroy werd vrolijker en mag zelfs logeren bij papa. Gaaf! Langzaam maar zeker werken we toe naar terug naar huis.
Waar eerst geen samenwerking met ouders mogelijk was, is dit in het gezinshuis toch tot stand gekomen.
Als dank gaat het hele gezinshuis met eigen kinderen en gezinshuiskinderen bij vader een Surinaamse culinaire middag beleven.

Daar doe ik het voor!

Henny

 

Terug naar de pagina over gezinshuizen


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk