blog gezinshuisouder: de jacht is geopend
home

Deze pagina delen

      

Blog 7 gezinshuisouder Henny

Kamperen: De jacht is geopend!

Zoals ieder jaar gaan wij kamperen met alle puber-pleeg- en gezinshuiskinderen op een prachtige camping in Limburg.

We komen er aan!

Weken van te voren zijn de kinderen al enthousiast om hun oude campingvrienden en -vriendinnen weer te ontmoeten. Ze whats-appen elkaar om alvast de laatste nieuwtjes te delen voordat ze elkaar daadwerkelijk zien. Wij wijken nooit af van de kampeerperiode, deze moet namelijk middenin het hoogseizoen geboekt worden want dan zijn er veel meer (nieuwe) 'chickies', volgens de jongens. Waarschijnlijk wordt er door hun oude campingvrienden al verteld dat we eraan komen. We zijn de slagboom nog niet voorbij of de eerste jongens en meisjes melden zich al.

In hun beste doen

Voornamelijk de meisjes zijn benieuwd naar de nieuwe bewoners uit ons gezin. Iets wat onhandig maken ze kennis met elkaar en wisselen ze telefoonnummers uit voor het broodnodige app-contact tijdens de vakantie. Dan zo snel mogelijk hun eigen tent opzetten om vervolgens een rondje camping te doen. In hun beste doen natuurlijk. Eerst wat leukers aan trekken en extra wax in het haar om vooral de geschoren zij-scheiding goed op te laten vallen. Ook al vallen de mussen dood van het dak, er wordt een shirt en spijkerbroek aangetrokken met bijpassende sneakers. En niet te vergeten: de smartphone. Een walm van teveel eau de toilette blijft achter wanneer ze ons stoer voorbij lopen.

De jacht is geopend!

Zwembad, cafetaria, discotheek, strand en bos zijn de plaatsen waar de vakantie zich vooral afspeelt. Chillen met elkaar, soms een verliefdheidje en een vluchtig kusje en zelfs wat liefdesverdriet. Met de communicatie is niets mis hoor, zij hebben immers whatsapp. Zo kun je gezellig kletsen met diegene die naast je staat nietwaar? :)

Als de kinderen genieten, dan genieten wij ook!

Henny

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk