Pleegzorg passend bij uw gezin
home
      

Pleegzorg passend bij uw gezin

Pleegzorg is er in allerlei soorten en maten maar welke vorm past het beste bij uw gezin?

 

U kent het pleegkind al

Bij netwerkpleegzorg kent u het kind al. U bent familie, bevriend,een kennis, of iemand van de sportclub. Misschien woont het kind al tijdelijk bij u voordat hij of zij bij ons wordt aangemeld voor pleegzorg. Bij netwerkpleegzorg onderzoeken wij binnen 13 weken of uw gezin een passende plek is voor het pleegkind.
Landelijke brochure over netwerkpleegzorg

Bij bestandspleegzorg kent u het pleegkind niet. U volgt de route zoals beschreven op de pagina pleegouder worden.

 

Zorgen voor een pleegkind: een weekend, door de weeks of fulltime

 

Deeltijd pleegzorg

Soms is de zorg voor een kind- om welke reden dan ook - voor opvoeders zwaar. Voor die gezinnen kaneen tijdelijke ondersteuning bij de zorg en opvoeding helpen. Gewoon heel praktisch door - afhankelijk van wat er nodig is - het kind een of meer weekenden per maand op te vangen. Of een dag/nacht per week.
Landelijke brochure deeltijd pleegzorg

Crisispleegzorg

Een kind moet direct het huis uit. Er is vooraf geen tijd om kennis te maken. Rust is het belangrijkste. Binnen een maand onderzoeken wij of het kind weer thuis kan wonen en wat daar voor nodig is. Lukt dat niet, dan zoeken we een vervolgplek. Soms is een maand te kort. Dan hopen we dat uw het pleegkind iets langer kunt opvangen. Maar alleen als u dat wilt en kunt.

Kortdurende pleegzorg

Soms is het nog onduidelijk waar het kind op langere termijn kan wonen. We onderzoeken of het kind terug naar huis kan, of moet opgroeien in een pleeggezin of ergens anders. Ondertussen woont een kind in een pleeggezin. Kortdurende pleegzorg varieert van enkele maanden tot een jaar.

Langdurige pleegzorg

Soms kan een kind niet meer terug naar huis. Dan biedt u een ander thuis vaak totdat hij of zij achttien wordt. Het is goed te beseffen dat het nooit helemaal zeker is of het pleegkind echt zo lang blijft. De thuissituatie kan altijd veranderen.
Landelijke brochure pleegzorg voor langere tijd

Pleegoudervoogdij

Gezag dat uitgeoefend wordt door een ander dan de eigen ouders noemen we voogdij. Als de voogdij wordt uitgeoefend door de pleegouder, noemen we dat pleegoudervoorgdij. Wilt u meer informatie over het overnemen van de voogdij van uw pleegkind?
Landelijke brochure over pleegoudervoogdij

 

Terug naar de pagina pleegouder worden

Terug naar de pagina aanmelden voor infoavond


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk