gezinshuis voor Tim
home
      

Tim (8) zoekt een thuis

Tim heeft veel meegemaakt in zijn leventje en heeft bij verschillende gezinnen gewoond. Hij heeft behoefte aan stabiliteit, zekerheid en iemand aan wie hij zich kan binden. We zoeken een gezinshuisouder, een professional, die de zorg en opvoeding voor Tim tot zijn volwassenheid op zich wil nemen. 

Zijn oma en oudere zus zijn een stabiele factor in zijn leven. Hij logeert dan ook regelmatig bij zijn oma. Dat vindt hij heel fijn. Maar hij heeft meer nodig; een vaste opvoeder die er voor hem is en waar hij op kan rekenen. Iemand die hem leert dat zijn geschiedenis niet de toekomst bepaalt maar dat er een nieuwe toekomst kan komen. 
 

 

Mara, de zus van Tim: "Tim wil graag wonen bij mensen die hem begrijpen en waar hij zich welkom voelt. Hij woont nu op een groep en daar kan hij ook weer niet blijven."
Bekijk het filmpje van Mara
 
 
 
 
Oma: "Het is een heel grappig jochie. Hij is heel pienter en hij speelt graag. Hij doet bijvoorbeeld graag bordspelletjes. Dan wint hij ook vaak van mij. Hij knutselt ook graag, met hout, timmeren of dingetjes maken. Hij is aanhankelijk naar mij en zijn zus en dat is een stukje vertrouwen dat hij heeft want hij weet: ze zijn er altijd. Ik hoop dat hij dat ook vindt in een leuk gezin." Bekijk hier het filmpje van oma.
 
 
Tim zelf heeft niet zo veel eisen, zo vertelt hij: “Bij gewone mensen wonen die aardig zijn, is het fijnst. Als er maar leuke dingen te doen zijn. Ik hoef ook geen grote slaapkamer, maar wel een groot bed nodig want ik heb heel veel knuffels.” 
 

Iets voor jou?

Parlan zoekt een gezinshuisouder met partner. Bij voorkeur zonder eigen kinderen (of kinderen die al wat ouder zijn). 
 • Gezinshuisouders zijn professionals met minimaal MBO 4 zorg of hulp gerelateerd (=wettelijke eis). 
  Parlan begeleidt ook veel gezinshuisouders die HBO geschoold zijn. 
 • Het is een ‘way of life’ maar ook een betaalde baan. Je bent in dienst van Parlan (CAO Jeugdzorg, schaal 8) en er is een team dat je ondersteunt: een gezinshuisbegeleider, een pedagogisch medewerker en een behandelaar.
   
 • Tim heeft onveilige situaties meegemaakt en daarnaast, buiten zijn schuld, veel verschillende opvoeders gehad. Hij heeft tijd en geduld nodig om zich te leren hechten.
 • Je moet stevig in je schoenen staan want Tim kan pittig gedrag vertonen. Zo heeft hij moeite met het controleren van zijn emoties, waardoor hij erg boos kan worden. Daarnaast zoekt hij continu nabijheid en aandacht. 
 • Je bent bereid om met Tim (intensieve)therapie te volgen zodat hij kan leren omgaan met zijn emoties. 
 • Je gaat een langdurige commitment aan; durft ondersteuning te vragen en te accepteren wanneer het zwaar wordt.
   

Wonen in regio IJmond of Haarlem

 • We hopen gezinshuisouders te vinden uit Haarlem of omgeving zodat Tim later, als hij wat ouder is, zelf op de fiets naar zijn oma of zijn zus kan. Het heeft dus onze voorkeur dat Tim bij jou komt wonen, mits hij daar een eigen slaapkamer heeft. 
 • Als je bereid bent te verhuizen naar Haarlem of omgeving, of je hebt geen eigen kamer voor Tim, dan kun je natuurlijk ook solliciteren. De gemeente Haarlem helpt dan zoeken naar een oplossing voor een woonruimte.  
Voor Tim zoeken we een gezinshuisouder die er alleen voor hem is. Je kunt, zeker de eerste periode, geen andere baan naast deze baan hebben. Dat vraagt om maatwerk in de arbeidsvoorwaarden. Hoe we dat samen invullen, bespreken we graag persoonlijk met jou. 
 

Meer informatie

Voor vragen over deze functie kun je bellen met Marianne Metzger (06) 11 51 26 31, Jose Volkers, (06) 29 35 99 81 of vul onderstaand formulier in. 15 Juni sluit deze vacature. We hebben Tim een andere naam gegeven ivm zijn privacy.
 
 

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk