Hulpvormen
home
      

Hulpvormen

Parlan Jeugdhulp biedt hulp aan kinderen en jongeren bij wie het opgroeien niet vanzelf gaat. Daarnaast ondersteunen we ouders bij het opvoeden. Ook kinderen met psychische problemen kunnen bij ons terecht.

 

Categorieën

Wij hebben onze hulp onderverdeeld in drie categorieën:

  • Ambulant: hulp in de thuis-, kinderopvang- of schoolsituatie.
  • Daghulp: ondersteuning die meerdere dagdelen per week in beslag neemt. Soms gebeurt dit op een locatie van Parlan, maar meestal in de kinderopvang, op school en thuis.
  • Verblijf & Behandeling: (gedeeltelijk) wonen en behandelen op een andere plek dan thuis.

Binnen deze drie categorieën hebben wij meerdere hulpvormen. Voor de meeste kinderen, jongeren en gezinnen is de inzet van één hulpvorm genoeg, maar soms zijn meerdere hulpvormen nodig. Ook kan een hulpvorm naast de ondersteuning door anderen bestaan. Natuurlijk wordt er dan nauw samengewerkt. Zo sluit de hulp van Parlan steeds weer aan bij de vraag van het kind en het gezin.

 

Organisatieonderdelen

Parlan Jeugdhulp bestaat uit twee organisatieonderdelen:

Bij elke hulpvorm staat het verantwoordelijke organisatieonderdeel vermeld.

Als u klikt op een categorie in de linkerkolom vindt u meer informatie.

Onze inzet wordt per gemeente afgesproken. Bovendien bieden wij hulp die aansluit bij de individuele hulpvraag van een client. Daarom is het niet meer goed mogelijk om een sluitend overzicht van onze hulp te geven. Wilt u meer weten neemt u dan contact op met onze collega's van Toegang Parlan, 088 124 00 02.

 

 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk