Een pleeggezin voor Daniel (5)
home
      

Een pleeggezin gevonden

Deeltijd pleeggezin voor Daniel (5)

Omgeving Heiloo

Daniel en zijn moeder zoeken een gezin waar Daniel twee weekenden per maand kan logeren. Moeder doet de opvoeding van Daniel alleen. Dit is door omstandigheden, buiten Daniel om, niet altijd even makkelijk. Voor moeder zouden de momenten zonder haar zoon tijd opleveren om haar netwerk uit te bouwen en eventueel een studie te starten. Moeder is van Russische komaf en spreekt thuis Russisch met Daniel.

Daniel is 5 jaar en zit in groep 2 van een school die gericht is op taal- en spraakachterstand bij kinderen. Op school leert Daniel steeds meer woordjes en zinnen te maken en er is ontwikkeling te zien in de Nederlandse taal.

Het is voor een gezin, die Daniel gaat opvangen, van belang dat zij hem ondersteunen bij de stappen die hij maakt qua spraak en taal en leren herkennen van emoties.

Daniel zal zich niet altijd goed kunnen uiten middels woorden en dat moet passen binnen een gezin. Hij vindt het heerlijk om buiten te spelen of met constructiemateriaal zoals lego te spelen. Daniel heeft een open houding en uitstraling.

*Daniel, zijn naam en foto zijn niet echt. Zijn verhaal wel.


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk