Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders - week 11

Vanaf de start van de corona-restricties heeft Parlan de boodschap afgegeven: we gaan door, maar dan anders. En dat hebben we gedaan. De beperkingen zijn landelijk minder, maar weg is het nog niet.
 
Dat ‘anders’ zal altijd wel blijven. De vraag is alleen hoe anders. Er komt een dag dat de opgelegde beperkingen volledig weg zijn. Maar we hebben zo veel nieuwe ervaringen opgedaan dat het niet anders kan dan dat we structureel anders willen werken. Hoe anders, daarvoor luisteren we eerst naar wat de wensen en ideeën zijn.
 
De zorg voor cliënten is afgelopen weken onverminderd door gegaan. Met veel creativiteit en flexibiliteit was er veel mogelijk. Wat minder in de schijnwerpers heeft gestaan zijn de activiteiten naast het primaire proces. Reguliere activiteiten en de prioriteiten uit ons jaarplan. Het is mooi om te constateren dat ondanks corona die ook niet stil zijn komen te liggen.
 
En dan even terug naar corona. Vandaag zijn de middelbare scholen opengegaan. Volgende week mogen kinderen weer volledig naar de basisschool. Onze gebouwen zijn corona-proof ingericht. De wijzigingen zullen voor ons voorlopig niet groots meer zijn. Dit bericht maken we vanaf nu niet meer iedere week maar om de week.
 
Een goede week gewenst,
Mariette Vos-Lambooy, bestuurder
 
 
-------------------------------------

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus voor kinderen, ouders opvoeders, professionals en beleidsmakers 

Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van duidelijke antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze informatie kun je vinden op www.nji.nl
 

Belangrijke telefoonnummers

  • De Kindertelefoon: T. 0800-0432 of chatten
  • Crisisdienst Jeugd NHn: T. 088 777 888 7
  • Veilig Thuis: T 0800-2000. Ben extra alert op huiselijk geweld ten tijde van corona. Download de poster hier, print deze uit en plak deze thuis op je raam, op het prikbord bij de supermarkt, etc. Zo blijven we samen alert, vooral die mensen voor wie #blijfhuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig. 


Aanmelden voor jeugdhulp

Kinderen en gezinnen met een hulpvraag kunnen aangemeld worden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl. De aanmelding voor Transferium verloopt via de rechter.
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk