Parlan werkt door, maar anders
home
      

Parlan werkt door, maar dan anders - week 7

Volhouden: we houden ons aan de 1,5 meter en blijven zoveel mogelijk thuis

‘Hou de 1,5 meter, blijf zoveel mogelijk thuis’. Deze woorden heeft Marc Rutte week op week herhaald, ook afgelopen dinsdag weer. En met reden. Deze week zijn de richtlijnen voor kinderen verruimd. Vanaf afgelopen dinsdag mag er, binnen kaders, weer gesport worden. En over twee weken gaan de basisscholen weer open. Het gevoel van … ah, meer ruimte. Dan kijk je uit naar de volgende stap. Kunnen de kantoren weer open met een richtlijn van 1,5 meter? Worden de bezoekregelingen verruimd?
Nee. Op dit moment niet. Vooralsnog loopt het hele pakket dat tot 28 april liep door tot 20 mei.
 

Lange adem

We moeten een lange adem hebben. Eerst keken we 3 weken vooruit, toen weer 3 en nu een maand. Hou vol! We volgen dagelijks de berichten en richtlijnen van de overheid. Als er veranderingen zijn dan vertalen we dat in nieuwe werkwijzen. 
 
Dus:
  • We werken zo veel mogelijk vanuit huis. Clientcontacten zijn face to face als dat nodig is.
  • Onze locaties voor Daghulp en dagbehandeling zijn tot 11 mei voor een beperkt aantal kinderen open. En we zijn aanwezig op scholen. 
  • Onze kantoren worden zeer beperkt gebruikt. 
  • We beschikken over voldoende beschermingsmaterialen.

Klaar voor 11 mei

Tenslotte: 11 mei, we zijn er klaar voor. Er is hard gewerkt aan een draaiboek voor het volledig openstellen van de locaties voor dagbehandeling. En het ligt er. Looplijnen, handen wassen, schoonmaak, halen en brengen, taxivervoer, buiten spelen, wie mag er wel en niet in het gebouw. Complimenten voor de collega’s die eraan hebben meegewerkt. Het ziet er zorgvuldig uit. Nu nog wachten tot 11 mei.
 
Eerst nog een week met een extra vrije dag op 5 mei.
Een goed weekend gewenst,
 
Mariette Vos-Lambooy
bestuurder
 
 

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus voor kinderen, ouders opvoeders, professionals en beleidsmakers 

Het ministerie van VWS heeft het Nederlands Jeugdinstituut gevraagd kinderen, jongeren, ouders en professionals te voorzien van duidelijke antwoorden op hun vragen over de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze informatie kun je vinden op www.nji.nl
 

Belangrijke telefoonnummers

  • De Kindertelefoon: T. 0800-0432 of chatten
  • Crisisdienst Jeugd NHn: T. 088 777 888 7
  • Veilig Thuis: T 0800-2000. Ben extra alert op huiselijk geweld ten tijde van corona. Download de poster hier, print deze uit en plak deze thuis op je raam, op het prikbord bij de supermarkt, etc. Zo blijven we samen alert, vooral die mensen voor wie #blijfhuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig. 

 
Aanmelden voor jeugdhulp

Kinderen en gezinnen met een hulpvraag kunnen aangemeld worden bij Parlan en De Praktijk via www.aanmeldenbijparlan.nl. De aanmelding voor Transferium verloopt via de rechter.
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk