Start groep First Things First
home
      

Start nieuwe groep First Things First

Begin september start een nieuwe groep First Things First voor jongeren die zijn vastgelopen op school, werk en/of in hun vrije tijd en daardoor overdag niks meer doen of een verstoord dag- en nachtritme hebben. Een basistraject van 12 weken, met nazorg op maat. 

Beney: “Wij willen dat deze jongeren weer in beweging komen. Letterlijk en figuurlijk. Ons programma bestaat uit structuur, (sport)activiteiten, cognitieve training en lifestyle advies. Door te sporten voelen ze zich fitter en gezonder en raken ze weer gemotiveerd om aan hun toekomst te bouwen. Deze omslag ondersteunen wij onder andere met trainingen zoals sociale vaardigheid-, weerbaarheid- en emotieregulatie trainingen. Dat helpt ze beter te functioneren in het dagelijks leven.”
 

Persoonlijke aanpak

De jongeren krijgt een persoonlijk plan van aanpak en kiezen zelf hun doel: terugkeren in het onderwijs, doorstromen naar de arbeidsmarkt of een combinatie hiervan. Tijdens het traject wordt een beroepskeuzetest afgenomen, schrijven zij een sollicitatiebrief inclusief CV en volgen zij een sollicitatietraining. De training sluiten ze af met een echte sollicitatie bij een bedrijf waar de jongere kan gaan werken. 
 
Beney: “We gaan heel ver met onze persoonlijke aanpak. We halen de jongeren om 08.00 uur op en gaan naar de sportclub waar we gezond ontbijten. Hierna volgen twee fysieke en/of cognitieve trainingen. We lunchen en daarna volgt nog een training. Na de intensieve dag zetten we ze ook weer thuis af.”
 

(Sport)activiteit         

Cognitieve activiteit

Persoonlijke coaching

Fitness

Boksen

Kickboksen

(hard) Lopen

Tennis

Voetbal

Strand

Duinen

Bos

Zwemmen

Groepslessen (FFF)

Sociale vaardigheid training (Goldstein)

Agressie regulatie training (Goldstein)

Moreel redeneren (Goldstein)

Weerbaarheidstraining (Pons Academie)

Sollicitatietraining

 

Wonen/huisvesting

School/dagbesteding/werk

Financiën

Vrijetijdsbesteding

​Persoonlijk plan van aanpak

School/werk begeleiding

Omgevingscultuur kennis

Herkomst begeleiding

Niveau bepaling

Beroepskeuzetest

Toekomstplan

Voeding en lifestyle begeleiding

Werkbezoeken

Stages

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Bij ongeveer 70% van de jongeren verloopt het traject succesvol.  Verwijzers kunnen jongeren aanmelden via www.aanmeldenbijparlan.nl. Voor consultatie en advies kunnen zij bellen met Toegang Parlan (088) 124 00 02. Ouders kunnen bij het wijkteam in hun gemeente terecht. 
 
De nieuwe groep start begin augustus. De jongeren doen mee op maandag en donderdag van 9 tot 16:00 uur en dinsdag en vrijdag van 9 tot 14:00 uur. Locatie: In en rond Schagen. De meeste activiteiten zijn bij Fit for Free en voetbalclub SRC Schagen. De groepssessies, gesprekken en cognitieve trainingen zijn bij SRC Schagen.

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk