De Nationale Kerstavond 2020 over pleegzorg
home
      

Presentator en pleegouder Joris Linssen tijdens De Nationale Kerstavond: "Wij weten dat het een enorme verrijking is om wat voor een ander te doen."

Heb jij kerstavond ook gekeken naar het programma De Nationale kerstavond bij KRONCRV? Presentator Joris Linssen, zelf pleegouder, besteedde aandacht aan pleegzorg. Je kunt het programma hier terugkijken. Heb je daar geen tijd voor? Hieronder vind je de tekst: 

Joris Linssen: "Voor Jozef en Maria is er, terwijl ze zo ver van huis zijn, niemand die ze een plek wil bieden. Terwijl, juist als je niet meer thuis kan zijn, het zo fijn is, als er een plek is waar je je, al is het maar voor even, veilig kan voelen. Waar je tot rust kunt komen. Waar je het gevoel krijgt, dat je er toe doet. Dat is voor mij en mijn vrouw een van de redenen om opnieuw een pleegkind in huis te nemen, sinds een paar maanden. Veel vrienden van ons zeiden: "Je kinderen zijn net de deur uit, ga lekker genieten, maar wij weten allebei dat het een enorme verrijking is om wat voor een ander te doen.

Dit herken ik bij een vrouw als Lenie. Bij haar in de herberg is heel veel plek. Want naast haar eigen gezin met 3 kinderen, heeft al jaren 6 pleegkinderen in huis. Kinderen voor wie het in het eigen gezin niet meer veilig is, die kunnen bij haar terecht. En het zal vast niet altijd makkelijk zijn want deze pleegkinderen hebben echt wel het nodige meegemaakt. Maar wat Lenie zo bijzonder maakt is dat ze anders kijkt naar deze kids. Bij haar zijn ze als gelijken. Ze kijkt ze recht in de ogen en ziet ze echt staan. Want, zegt ze, een kind moet je niet in een hokje stoppen maar in je hart. Voor Lenie bestaat er geen verloren leven, iedereen is te redden. En zij heeft volgens mij, zonder dat ze het misschien zelf in de gaten heeft, heel goed begrepen waar het met kerst over gaat."


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk