Parlan ontvangt gratis fietsen voor haar jongeren
home
      
Opgeknapte fietsen 
Wat een mooi gebaar; 10 opgeknapte fietsen voor onze kinderen van locatie Behandelcentrum Wijdenes onderdeel van De Praktijk. In dit centrum krijgen kinderen in de leeftijd van 5-13 jaar dagbehandeling en kleinschalige 24-uurshulp.
 
De fietsen werden vandaag in ontvangst genomen in het bijzijn van onze collega’s John Bos en Inge Hoekemeijer van De Praktijk en bestuurder Mariette Vos-Lambooy.
 
John (pedagogisch-psychiatrisch medewerker Wijdenes): ‘wij zijn enorm blij en geholpen met deze schenking. Het stelt onze jongeren in staat om hun energie kwijt te kunnen en lekker te bewegen en om heerlijk langs het Markenmeer te gaan fietsen’. 
 
Mans en Jans kinderfietsenactie
De fietsen variëren in grootte voor kinderen van tussen de 2 en 18 jaar en worden beschikbaar gesteld door Mans en Jans gratis kinderfietsenactie. Mans Semler en Jan Kooijman knappen kinderfietsen op om ze vervolgens gratis weg te geven aan minderbedeelde kinderen of kinderen die niet meer thuis wonen. Hun werkgebied strekt zich uit van Den Helder tot Hoofddorp. Sinds 2018 hebben zij al 1300 fietsen opgeknapt en weggegeven. 
 
Jan Kooiman: ‘ik werd benaderd door Danielle Munnik, gezinshuisouder bij Parlan, die via de West-Friese beursvloer had gezien dat De Praktijk behoefte had aan fietsen voor jullie kinderen. Zij was op de hoogte van onze kinderfietsenactie dus vroeg of we een aantal fietsen ter beschikking konden stellen. We doen dit graag omdat er veel stille armoede is. En als een kind geen fiets heeft wordt het buitengesloten. Het kind zit thuis en kan nergens mee naar toe. Het raakt in een sociaal isolement. Het is gewoon supermooi om kinderen om deze manier te kunnen helpen! 
 
 
Als dank overhandigde John - namens onze jongeren - mooie zelfgemaakte knutsels met fietsen erop. Het is overigens niet de eerste keer dat Parlan fietsen van Mans en Jans heeft mogen ontvangen. Het gebeurde al eerder voor onze Alleenstaand Minderjarige Vreemdelingen (AMV) jongeren en voor de Schuilhoeve.
 

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk