POR-taal verslag en reacties jaarvergadering
home
      

POR-taal: verslag en reacties jaarvergadering 

De jaarvergadering van de Pleegouderraad op 26 maart jl. was een succesvolle avond. Meer dan 50 personen waren aanwezig bij de presentatie van Mariska Kramer, gespecialiseerd advocaat in de pleegzorg, schrijfster van het boek Paraplu voor pleegouders in de juridische praktijk.

Juridische en praktische tips voor pleegouders

Je wordt pleegouder omdat je iets voor een kind wilt betekenen. Als het dan eenmaal zo ver is, dan kun je met veel verschillende professionals te maken krijgen. En die maken allerlei keuzes. Heb je als pleegouder eigenlijk zelf invloed op de keuzes die professionals maken?

De pleegouderraad nodigde Mariska Kramer (advocaat) uit als gastspreker op de jaarvergadering. Truus, secretaris Pleegouderraad: “Mariska draagt bij aan de emancipatie van pleegouders. Zij informeert pleegouders over de wetgeving, en dan in gewone mensentaal. Met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. En dat is hartstikke belangrijk.”

Mariska: “Ik vind dat pleegouders moeten weten wat ze kunnen doen als ze het niet eens zijn met een beslissing die ingrijpt in het leven van het pleegkind. En niet achteraf hoeven zeggen: Als ik dat maar had geweten….. Een overplaatsing of thuisplaatsing is een levensbeslissing voor een kind. Dat moet een verstandig en gedegen besluit zijn. Daarom ga ik altijd graag naar bijeenkomsten van pleegouders. Om ze te informeren over wat zij zelf kunnen doen.”

  • Heeft u zich opgegeven voor de jaarvergadering? Dan ontvangt u het verslag per mail.
  • Kon u niet bij de jaarvergadering zijn maar bent u wel pleegouder bij Parlan? Dan kunt u het jaarverslag opvragen bij pleegouderraad@parlan.nl
  • Heeft u interesse in het onderwerp, maar bent u geen pleegouder bij Parlan? Mariska heeft een boek geschreven met veel praktische voorbeelden: Paraplu voor pleegouders in de juridische praktijk: ISBN 9789088506543, verschenen bij Uitgeverij SWP.

Het jaarverslag 2018 van de POR kunt u vinden op de Parlan website:
www.parlan.nl/wij-zoeken-pleegouders/pleegouderraad

Pleegouderraad 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk