VoorWerk heeft €1000,- ontvangen van ICL!
home
      

VoorWerk heeft €1000,- ontvangen van ICL!

Jongerenloopbaancentrum VoorWerk (onderdeel van Parlan Jeugdhulp) heeft een schenking van maar liefst €1000,- ontvangen van multinational ICL. Mariska Arends van VoorWerk is hier heel blij mee: “Duizend euro is veel geld. Zelf beschikken we over beperkte financiële middelen, waardoor het heel lastig is om met de tijd mee te gaan.”

VoorWerk bereidt jongeren tot 23 jaar met een individueel, dagelijks programma voor op opleiding, stage of werk. Hierdoor is het van essentieel belang dat ze niet te ver achterblijven op de digitalisering. Mariska: “Er wordt bij ons nog steeds met de hand geknutseld en getekend. Dit gebeurt in het bedrijfsleven allang al digitaal.”

Met de schenking van ICL heeft VoorWerk haar eerste digitale stappen kunnen zetten. Er is naast een printer een grafische laptop en een tekentablet aangeschaft, waarop de jongeren digitaal kunnen leren tekenen. VoorWerk hoopt de jongeren hiermee te stimuleren hun talenten te ontdekken. Mariska: “Onze jongeren kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken. Ze hebben een ontzettend creatieve geest die ze met de tablets beter kunnen benutten.” Ook kunnen de jongeren op deze manier ontdekken of het digitale aspect in het bedrijfsleven of een vervolgopleiding voor hen is weggelegd. 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk