Gratis e-learning van Augeo Academie voor pleegouders en gezinshuisouders van Parlan
home
      

Deskundigheid pleegouders en gezinshuisouders vergroten met e-learning van Augeo Academie

Het opvoeden van een pleegkind vraagt soms veel van pleegouders. Het pleegkind heeft veel meegemaakt en is het nodige tekort gekomen. Het opvoeden van een pleegkind vraagt dus behoorlijk wat energie en daarom is het belangrijk dat je als pleegouder stevig in je schoenen staat.

Parlan biedt startende pleegouders de Training Ondersteuning Pleegouders (TOP) aan en onze pleegzorg- en gezinshuisbegeleiders begeleiden pleegouders bij het opvoeden van hun pleegkind(eren). De pleegzorgbegeleider geeft advies bij opvoedvragen en helpt bij het regelen van praktische zaken. Daarnaast biedt Parlan pleegzorg, samen met de Pleegouderraad, jaarlijks een aantal themabijeenkomsten aan over uiteenlopende onderwerpen.

Gratis e-learning voor pleegouders en gezinshuisouders verbonden met Parlan

Vanaf 1 december kunnen pleegouders maar ook gezinshuisouders gratis gebruik maken van de digitale leeromgeving van de Augeo Academie. Binnen deze leeromgeving zijn een zevental e-learnings afgestemd op pleegouders. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Trauma

  • Verlies en rouw

  • Eigen kinderen

  • Seksueel gedrag

  • Contact met ouders

  • Ouders met een verstandelijke beperking

  • Hechting en het gedrag van mijn pleegkind.

Heeft u interesse in de e-learnings, neem dan contact op met uw pleegzorgbegeleider. Met dit aanvullende aanbod hopen wij pleegouders nog meer te versterken in hun rol als opvoeder. Dit aanbod geldt ook voor gezinshuisouders die verbonden zijn aan  Parlan. 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk