Week van de pleegzorg 2018 bij Parlan
home
      

Week van de pleegzor 2018: It's a wrap

It's a wrap gebruik je als iets succesvol is afgerond. ​Voor de vierde keer organiseerde Pleegzorg Nederland de week van de pleegzorg. Een mooie kans om pleegzorg onder de aandacht te brengen. Natuurlijk deden wij ook weer mee.

 

Bedankkaart voor pleeggezinnen

Bij pleeggezinnen in heel Nederland lag op dezelfde dag een bedankkaart in de brievenbus.
 
Onze pleegzorgbegeleiders deden nog iets extra's, ze schreven een persoonlijke tekst voor de pleeggezinnen die ze begeleiden. En daar zaten pareltjes van teksten bij: "Hoe mooi dat Babs haar 3e verjaardag bij jullie in de tuin vierde, met haar hele familie om zich heen! Knap dat jullie zo onvoorwaardelijk voor haar zorgen, bedankt!" Pleegouders hebben deze actie enorm gewaardeerd.
 
 

Familiedag Duinrell

Om het jaar organiseert Pleegzorg Nederland een landelijke familiedag voor pleeggezinnen. Dit jaar stelde Duinrell haar park weer open. 7000 Pleeggezinnen bezochten het park waarvan 342 tickets voor pleeggezinnen van Parlan. 
 

Boek van pleegouders crisisopvang: 'Laat maar komen'

Kim en René hebben samen ​veel betekend voor kinderen in crisisituaties in Amsterdam. Ze schreven er een prachtig boek over: Laat maar komen - crisopvang van pleegpubers.
Ex-pleegkind Eric-Jan schreef er het volgende over: ​'Terug naar Kim en René zou voor mij ideaal zijn. Maar ik ga toch niet de plaats innemen van kinderen die in nood zijn en daar naartoe moeten voor een crisis?’
 
Pleegouders van Parlan die crisisopvang bieden, kregen het boek kado, samen met een mooie brief van het management van pleegzorg. Geïnteresseerden die naar de informatieavond van 15 november komen ontvangen een exemplaar en we organiseerden op facebook een loting.

 

Doneer je sporthek (voor pleegzorg)

Doneer je sporthek.... en vraag met jouw sportclub aandacht voor pleegzorg. Deze oproep verscheen op social media en in verschilleden kranten. Medewerkers van gemeenten, pleegouders en collega's deden hun best bij de verenigingen die ze kenden.
We stuurden clubs copy met afbeelding voor het clubblad of hun website en een poster voor de kantine.

In totaal deden 40 sportclubs mee.

 

 

 

AZ en basketballclub Den Helder Suns

Twee clubs deden meer dan alleen hun sporthek doneren.....

AZ stelde hun lead board, aan de buitenkant van het stadion, beschikbaar en gaven 220 vrijkaarten weg aan pleeggezinnen uit de regio Alkmaar voor de bekerwedstrijd AZ-VVV.

 

 

 

 

Basketballclub Den Helder Suns, die wij kennen via Suns Assist voor jongeren van Transferium, nodigen pleeggezinnen uit Den Helder uit voor de thuiswedstrijd tegen Aris op 12 januari. We hebben een filmpje gemaakt.

 

Klik hier om het filmpje te bekijken.

 

Gemeenten

Pleegzorg is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Steeds meer gemeenten zetten zich dan ook in voor deze week. De meeste gemeenten plaatsten een bericht op hun social media kanalen, of een interview op de gemeentepagina in een lokale uitgave of zetten een roll up banner in het gemeentehuis.

Sommige gemeenten deden net even meer. De BUCH gemeenten toonden hun waardering door pleeggezinnen een boeket met een bedankkaartje te sturen en de wethouers bezochten een pleeggezin; Medemblik en Hoorn stuurden de pleeggezinnen in hun gemeeenten een brief met taart bon; Velsen, Beverwijk en Heemskerk stuurden een brief en een cadeaubon. Gemeente Alkmaar stelt de Prinsenzaal in het stadhuis beschikbaar voor een informatieavond op 15 november.​

 

Gemeenteraad 

We hebben de nieuwe gemeenteraden in ons werkgebied kennis laten maken met pleegzorg. We stuurden de griffies een mail met een overzicht van het aantal pleeggezinnen en pleegkinderen in hun gemeente. Dat resulteerde in vier afspraken

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratiepaal pleegzorg

Werkmeester Eric van Rhoon van Voor-Werk maakte samen met de jongeren Jamie, Merlijn en Nicola een inspiratiepaal pleegzorg. Het doel van de paal is om mensen op een ludieke manier kennis te laten maken met pleegzorg. Een idee dat voortkwam uit de campagnewerkgroep van Pleegzorg bij Parlan. De eerste boeking is voor een conferentie van regio Alkmaar op 29 november.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koffieochtend voor pleeggrootouders

Tineke van Je mag er zijn, het kleding- en goederenmagazijn waar pleeggezinnen gebruik van kunnen maken, organiseerde een koffie-ochtend speciaal voor pleeggrootouders.

 

 

 

 

In de pers

 

 

 

 

Het campagneteam van pleegzorg Parlan werkte met veel plezier aan de voorbereiding en uitvoering. We hopen natuurlijk dat we veel mensen hebben geïnspireerd om over pleegzorg na te denken.
 

Campagneteam week van de pleegzorg:


Meggelien de Weijer, senior beleidsadviseur
Evelien Priester, PR.com bij KIC-J
Edsel Maars, Servicepunt pleegzorg
Jorien van der Linden, namens team Kop van Noord-Holland
Stefan Sikking, namens team regio groot Alkmaar, Zuid-Kennemerland en de IJmond
Yomini Swart, namens team West-Friesland
Onze dank gaat ook uit naar het secretariaat pleegzorg

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk