Lisette van uitwijkhuis Parselijn
home
      
Bij Parlan werken zo'n 900 collega's enthousiast aan een betere toekomst voor jongeren. Wij geven graag een kijkje in de keuken van Parlan. In de serie 'Aan het woord' presenteren wij de ervaringen van mensen met Parlan.

Werken in de jeugdzorg is niet altijd makkelijk. Je hebt altijd te maken met ouders en jongeren die een hulpvraag hebben. Waar halen onze medewerkers hun energie vandaan?

 

 

Aan het woord is

.......Lisette, senior jeugdzorgwerker Uitwijkhuis Parselijn

 

Wat geef jou energie?

Als een jongere zich gehoord en gesteund voelt en als hij aan de slag gaat om zijn leven weer op de rit te krijgen, zowel emotioneel als qua vaardigheden. Het liefst zo veel mogelijk samen met de mensen om hem heen. Ik hoop zo dat het leven voor de jongere, naast zorgen, ook weer leuk is of wordt.
 
Ik krijg ook energie als de betrokkenen aangeven dat het met onze hulp beter gaat of dat je na een aantal jaar een jongere tegenkomt waar het gewoon hartstikke goed mee gaat.
 

Waar ben je trots op?

 
Ik ben trots op het team waar ik onderdeel van ben. We hebben een kritische houding maar zijn ontzettend flexibel en we proberen altijd om de begeleiding van een jongere en het netwerk zo passend mogelijk aan te bieden. Ook al betekent het soms, dat we creatief moeten zijn omdat die hulp nog niet bestaat. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan onze hulp aan tienerouders in Den Helder. Verder zet ons team altijd net dat ene stapje harder indien nodig. Voor de jongeren maar ook voor elkaar.
 

Wat wil je nog bereiken?

 
Na 16 jaar uitvoerend werker te zijn in de gesloten jeugdzorg, besloten jeugdzorg, open jeugdhulp en ambulante jeugdhulp, zou ik me ook graag hard willen maken voor het creëren van goede matches tussen vraag en aanbod. Binnen Parlan maar ook met gemeenten en ketenpartners om samen voor een traject op maat te zorgen. Hierbij ook goed kijkend naar preventie.
 

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk