Paula is relatie- en gezinstherapeut, trainer en stagestagecoördinator
home
      
Bij Parlan werken zo'n 900 collega's enthousiast aan een betere toekomst voor jongeren. Wij geven graag een kijkje in de keuken van Parlan. In de serie 'Aan het woord' presenteren wij de ervaringen van mensen met Parlan.

Werken in de jeugdzorg is niet altijd makkelijk. Je hebt altijd te maken met ouders en jongeren die een hulpvraag hebben. Waar halen onze medewerkers hun energie vandaan?

 

 

Aan het woord is

..... Paula, relatie- en gezinstherapeut bij therapeutische gezinsbehandeling, trainer en stagecoördinator

 

Waar krijg je energie van?

Ik krijg energie als ik zie dat de cliënt aan het werk gaat met wat we bespreken in de therapie. Het ‘oh ja’ moment te zien bij een cliënt; van het samenwerken met collega’s en het gevoel te hebben dat je elkaar verstaat; het geven van een training en dan de cursisten met zin in het werk naar huis zien gaan en als ik stagiaires na hun stage hier met een contract en een blij gezicht zie rondlopen.
 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de dingen die ik heb ontwikkeld gedurende de periode dat ik in de jeugdhulp werk en dat deze hulpvormen, trainingen nog bestaan! Dat ik in deze 24 jaar en nog wat goede relaties heb opgebouwd en ook heb behouden.
 

Wat wil je nog bereiken?

Ik zou actief bezig willen zijn met de ontwikkelingen in de jeugdhulp binnen en buiten Parlan zoals jeugdhulp met minimale registratie en maximale zorg! Ik zou de buitenwereld graag meer inzicht bieden in hoe ingewikkeld het is om mensen te helpen. Welke factoren daarbij meespelen. En ik wil graag bereiken dat mijn collega’s trots zijn op hun vak!
 

Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk