Jason aan het woord: "Ik durf weer te dromen..."
home
      
In de serie Aan het woord presenteren wij de ervaringen van mensen met Parlan. Denk aan cliënten die hun ervaringen over Parlan delen. Wat vinden zij van onze hulp? Wat gaat goed en wat kan beter? Of ervaringsdeskundigen die voor of met Parlan werken. Wat betekent het werk voor hen? Wat hebben zij nodig om de juiste hulp aan jongeren te bieden?
 
Aan het woord
… is Jason (21) die bij jongerenloopbaancentrum Voor-Werk in Heerhugowaard wordt begeleid. 
 
Hulp van Parlan
Dat begon met dagbesteding bij Voor-Werk. Ik wilde graag studeren, maar de stap van helemaal niets doen naar weer gaan leren was te groot. Voor-Werk is een goede tussenstap. Na een jaar dagbesteding ben ik gestart met de opleiding tot Signmaker. Mijn begeleider Steff helpt me op moeilijke momenten mijn motivatie vast te houden door te sporten en praten. Daar ben ik hem dankbaar voor; ik hoef het niet meteen alleen te doen.  
 
Voor Parlan?
Ik zat toen behoorlijk in de put. Ik lag hele dagen in bed. Had ook niets of niemand om voor op te moeten staan? Ik deed eigenlijk niets. Ik was door persoonlijke omstandigheden vroegtijdig gestopt met school. Ik wilde wel, maar het ging gewoon niet.
 
Tevreden?
Zeker weten. Ik wist niet dat Voor-Werk mij op deze manier kon helpen. In het begin twijfelde ik enorm en geloofde ik er niet zo in. Ik had geen vertrouwen meer in het systeem. Onterecht, bleek snel. De dagbesteding was goed geregeld, leerzaam en leuk. Daarnaast heb ik een fantastische begeleider. Steff begrijpt me echt. Dat vind ik heel tof. 
 
Verbetertips?
Nee. 
 
Toekomst?
Ik ben net afgestudeerd! En ga nog doorstuderen, iets wat ik mezelf nooit had zien doen. Mijn uiteindelijke droom is een eigen bedrijfje te starten in de sign-branche. Ik durf weer te dromen…
 
Op de foto staat Jason die net de belettering van de winkel Voor-Elkaar heeft opgeplakt. Dit heeft hij op zijn opleiding en bij zijn stage bij RP Creative geleerd. Jason: "Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen."
 
 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk