blog gezinshuisouder: lang leven de feestdagen
home

Deze pagina delen

      

Blog 5 gezinshuisouder Henny

Lang leve de feestdagen?

Sint Maarten

Bij ons beginnen de feestdagen al met Sint Maarten. De jongste kinderen hebben weer prachtige lampionnen gemaakt en nieuwe liedjes ingestudeerd. Het hele gezinshuisgezin moet op tijd eten en zodra het donker is gaat de meute ze op pad.

De brugpiepers vinden dat ze er ook nog bij horen en crossen het dorp door om zoveel mogelijk snoep te vergaren. De opbrengst opeten is natuurlijk het allerleukste: eerst op een hoop op tafel en dan vergelijken wie de grootste bult heeft. Daarna verdwijnen de zoetigheden vol kleurstoffen in de kindermaagjes.
Ik mag de mandarijnen en de veel te gezonde traktaties hebben.

Pepernotentijd

Als dit achter de rug is, is het pepernotentijd. En dan hebben we het over pepernoten (het liefst omhuld met chocola), banketstaaf, gevulde chocolade kikkers, chocoladeletters en marsepein. Chocomelk mag niet ontbreken. Voor de gelegenheid geloven alle kinderen in de Goedheiligman. “Cadeautjes horen bij Sinterklaas”, vinden de kinderen. Ze laten regelmatig doorschemeren wat hun wensen zijn en checken of er al geshopt is. Voor de zekerheid geven ze door welk cadeau precies ze willen en waar 'Sint' het moet halen. Maar niet wat het kost. Daar ga ik mij vanzelf wel over verbazen.

In deze huidige tijd maak je geen kind meer blij met een paar gebreide sokken, een pop of een kleurboek. Wij spelen namelijk digitaal. Games staan bovenaan de wensenlijst. FIFA 16, autorace, boksen, moord en doodslag zijn de favorieten. Het wordt een voetbalspel, dat kan er nog mee door. Als ik afreken bedenk ik mij hoeveel kleinere en ook leuke cadeautjes ik had kunnen kopen voor dit bedrag. Het troost mij om te weten dat ik dit voetbalspel door vijven kan delen en er vijf kinderen blij mee maak.

En dat zijn ze! Nu alleen nog even met elkaar uitvechten wie het eerste mag gamen (daarbij hopend dat ik de gametijd vergeet die ik met ze heb afgesproken).

Ho Ho Ho

Inmiddels heeft de kerstman zich al aangekondigd. “Krijgen we ook kerstcadeautjes?”, vraagt een van de kinderen. “Jazeker”, zeg ik. “Ik stuur de Kerstman een brief en vraag of iedereen gezond mag blijven, mooie cijfers haalt op school en dat iedereen lief is voor elkaar. Vind je dat geen prachtig cadeau?”
Ietwat teleurgesteld stopt hij zijn wensenlijstje terug in zijn broekzak...

Henny

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk