Medewerker aan het woord
home
      

Aan het woord

Bij Parlan werken zo'n 900 collega's enthousiast aan een betere toekomst voor jongeren. Wij geven graag een kijkje in de keuken van Parlan. In de serie 'Aan het woord' presenteren wij de ervaringen van mensen met Parlan.

Werken in de jeugdzorg is niet altijd makkelijk. Je hebt altijd te maken met ouders en jongeren die een hulpvraag hebben. Waar halen onze medewerkers hun energie vandaan?

 

Aan het woord is

.......Renna, senior jeugdzorgwerker Jeugd & Gezin regioteam Noord-Kennemerland , trainer, OR-lid
 

Waar krijg je energie van?

Wanneer er een groep mensen is die dingen voor elkaar krijgt waar anderen profijt van hebben. Of dat nou een gezin is die iets nieuws probeert, jeugdzorgwerkers die casuïstiek bespreken, training geven aan werkers. Ik leer daar ook veel van, want samen kom je zoveel verder dan in je kwakende eentje (eendje.)
 

Waar ben je trots op?

Dat ouders en kinderen (ooit-cliënten) die ik tegenkom die zich goed voelen, werken of scholing hebben en positieve herinneringen hebben aan de tijd dat ze een vorm van Jeugdzorg nodig hadden. Ondanks dat dit vaak een zeer moeilijke tijd was. Ik ben bijzonder trots op een vak als dit dat er zowel gehuild, geschreeuwd als gelachen kan worden.
 

Wat wil je nog bereiken?

Liever wil ik iets volhouden. En dat is de gezamenlijkheid vasthouden die we hebben bereikt om de Jeugdzorg te ontdoen van de grote bureaucratie, toenemende werkdruk, aanbestedingen gemeenten en kunnen blijven doen wat nodig is.
Op alle niveaus spelen deze thema's. Dat klinkt misschien allemaal zakelijk en koud. Maar hiermee bezig zijn houdt mij warm voor het vak!

Werken bij Parlan

Werken bij Parlan is bijdragen aan de toekomst van kinderen en jongeren


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk