Collega aan het woord: Edsel
home
      

Bij Parlan werken zo'n 900 collega's enthousiast aan een betere toekomst voor jongeren. Wij geven graag een kijkje in de keuken van Parlan. In de serie 'Aan het woord' presenteren wij de ervaringen van mensen met Parlan.

Werken in de jeugdzorg is niet altijd makkelijk. Je hebt altijd te maken met ouders en jongeren die een hulpvraag hebben. Waar halen onze medewerkers hun energie vandaan?
 
 
 
 

Aan het woord is

.... Edsel Maars, senior jeugdzorgwerker, Servicepunt Pleegzorg, lid van de Ondernemingsraad.

 

Waar krijg je energie van?

Ik krijg energie van de gesprekken met kandidaat-pleegouders die beseffen waar het in de pleegzorg om gaat. Ik krijg ook energie van mijn collega's met wie ik al jaren aan het werk ben, waar ik lief en leed mee deel, waar ik mee kan lachen en die mij scherp houden op mijn inzichten en tekortkomingen.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de vele ervaringen en inzichten die het werk mij heeft opgeleverd. Ik ben trots op mijn collega's van de Ondernemingsraad, de rol van de Ondernemingsraad binnen Parlan en de daar behaalde resultaten. Ook ben ik trots op alle collega's die dagelijks naar hun werk komen en het gevecht met de bureaucratie aangaan en toch hun cliënten centraal weten te houden. 

 

Wat wil je nog bereiken?

Ik wil graag nog energie steken in het verbeteren van de TOP = Training Ondersteuning Pleegouders. Daar valt nog winst te behalen door gerichter te trainen, te professionaliseren (modern voorlichtingsmateriaal) en krachtige inleefoefeningen te gebruiken.

Ik hoop ook heel erg dat er een gemeenschappelijke visie en werkwijze gaat komen, waarbij gemeentes en jeugdzorg het belang van de cliënt centraal weten te stellen. Ook hoop ik dat de marktwerking per direct wordt afgeschaft, omdat kinderen en hun ouders geen handelswaar (mogen) zijn.
 
 
 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk