blog gezinshuisouder: Comazuipen, de schrik van je leven
home

Deze pagina delen

      

Blog 10 gezinshuisouder

COMAZUIPEN: De schrik van je leven!

Blog 10, gezinshuisouder Henny

Het is zaterdagnacht. Samen met mijn zus ben ik in mijn vrije weekend op Terschelling. We liggen na een mooie dag al te slapen in de B&B.

Het is 2.30 uur, mijn werktelefoon gaat. Er bekruipt mij meteen een naar gevoel, er is iets aan de hand met één van de gezinshuiskinderen. En dat klopt, aan de andere kant van de lijn hoor ik de weekendpleegvader roepen: "Jullie kind ligt hier op straat, hij heeft zichzelf in coma gezopen."

Een paar vrienden hebben bij de weekendpleegouders aangebeld, geëmotioneerd en in paniek vertellen zij dat, ik noem hem voor het gemak maar M, op straat plotseling in elkaar is gezakt. De weekendpleegvader snelt naar de plek des onheils en ziet M liggen in zijn eigen braaksel. M reageert niet. Ligt doodstil. M is in de stabiele zijligging gelegd door de vrienden en een voorbijganger. Zo heeft hij minder kans om te stikken in zijn eigen braaksel of dat zijn tong in de keel zakt. De politie is als eerste ter plaatse en nemen de zorg over totdat de ambulance arriveert.

Inmiddels is mijn partner ook op de hoogte. Hij schrikt wanneer hij M aantreft. Hij reageert niet op prikkels. Het gehoor lijkt nog enigszins in tact te zijn, M doet zijn ogen open en dicht wanneer hij door mijn partner wordt geroepen. M wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Eenmaal daar wordt meteen medische zorg in gezet. Zijn, ook enorm geschrokken, moeder en mijn partner zijn bij hem. M krijgt een infuus, zijn lichaam wordt ontgiftigd van de alcohol en hij wordt in slaap gebracht tot de volgende dag 10.00 uur. M blijkt ook onderkoeld te zijn, de thermometer geeft amper 34 graden aan. De kinderarts geeft aan dat M net op tijd is binnengebracht, een half uur later zou fataal kunnen zijn.......

Met een enorme opluchting kan ik zeggen dat het goed is afgelopen. Allerlei vreselijke scenario's, waar de Dood de hoofdrol in speelt, zijn in mijn gedachten voorbij gekomen. Ik ben boos, teleurgesteld en emotioneel geweest. M heeft zijn omgeving ongelooflijk laten schrikken door op deze manier met zijn leven te spelen. Maar bovenal is de blijdschap heel groot omdat hij nog onder ons is, God Zij Dank!! Ook gaat mijn grote dank uit naar de geweldige ondersteuning van het gezinshuisteam van Parlan, maar met name naar de weekendpleegouders en zijn vrienden.

Henny

Kijk ook eens bij:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Stichting de Praktijk