blog gezinshuisouder: Uitvliegen
home
      

Blog 12 gezinshuisouder Henny

Uitvliegen

‘Ik ga nergens heen, ik wil niet op mezelf wonen. Wie zorgt er dan voor mij en tegen wie moet ik praten als ik thuiskom van mijn werk? Ik blijf bij jullie, minstens tot mijn 35e ‘.
 
Natuurlijk mag Thymo bij ons blijven, net zolang tot hij het nest van het gezinshuis wil verlaten. Net 16 jaar is Thymo toen wij hem mochten verwelkomen in ons gezin. De instanties geven aan dat Thymo uit een complexe situatie komt en dat er heel veel werk aan de winkel is. En dat klopt. Soms was het ongelofelijk zwaar om hem op het juiste pad te houden of hem te vertrouwen. Soms sloeg de twijfel toe, of Thymo het zou redden zijn eigenwaarde terug te vinden. Maar met veel vallen en opstaan is hij gegroeid tot een jonge man.
 
Een man van nu inmiddels 20 jaar, die veel geleerd heeft en weer vertrouwen heeft in zichzelf en zijn omgeving. Naarmate de tijd verstreken is heeft hij zich positief ontwikkelt en is hij niet meer weg te denken uit ons gezin. Hij mag wat mij betreft nog heel lang ‘ons kind‘ zijn en zich laten verzorgen en vertroetelen. Met trots kan ik zeggen: ‘Dit heb je toch mooi even geflikt, Thymo!‘

 


Parlan
Van der Lijnstraat 9
1817 EH Alkmaar
T: 088 124 00 00
E: contact@parlan.nl
Transferium Jeugdzorg Stichting de Praktijk